Reseptit

Grillattu tuore ananas

Grillattu ananas on kesän paras jälkiruoka. Pintaan sivelty maustesokeri saa appelsiinista raikkautta ja mustapippurista potkua. Se antaa grillatulle ananakselle hurmaavan maun. Vartaiden kanssa tarjoillaan Piña colada -hengessä kookosjäätelöä tai makeaa kookosjogurttia.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu tuore ananas

  • 1 ananas
  • 1 rkl öljyä

Maustesokeri-voi

  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl voita
  • 2 tl raastettua luomuappelsiinin kuorta
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • kookosjogurttia tai -jäätelöä

Valmistusohje

Grillattu tuore ananas tehdään helposti näin:

1. Sekoita fariinisokeri, pehmeä voi, appelsiinin raastettu kuori ja mustapippuri kulhossa keskenään.

2. Pese ananas huolellisesti lämpimällä vedellä. Leikkaa ananas puoliksi ja puolikkaat viipaleiksi tai lohkoiksi. Poista ananaspaloista kova keskikohta. Jos haluat, voit myös kuoria ananasviipaleet ja poistaa lehdet.

3. Voitele ananakset öljyllä ja grillaa keskilämmöllä parilalevyn päällä välillä käännellen muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ananas on kauniin ruskea. Levitä ananaspaloille maustesokerivoita. Jatka grillaamista pari minuuttia. Siirrä ananakset tarjoiluvadille. Tarjoile grillattu tuore ananas kookosjogurtin tai kookosjäätelön kanssa.

Katso myös: Grillattu mausteinen ananas

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattua ananasta ja rommikinuskia

X