Reseptit

Grillattua karitsaa ja kasviksia

Grilliruoka kevenee, kun lihan tai kalan rinnalle grillataan reilusti rapsakoita kasviksia. Grillattu karitsa tarjoillaan lämpimien kasvisten ja rapeiden leipäkrutonkien kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu karitsa:

  • 4 karitsan paahtopaistia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kasvikset:

  • 2 punaista paprika
  • 1 fenkoli
  • 1 punasipulia
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike:

  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 2-3 tl harissaa
  • ripaus suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 dl hienonnettuja sipulinvarsia

Lisäksi:

  • 3-4 viipaletta paahdettua maalaisleipää
  • 1 kerä napakkaa salaattia
  • 3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

1. Ota paahtopaistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Hiero paistien pintaanöljy, suola ja mustapippuri. Jätä odottamaan.

2. Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi ja kääntele kulhossa niiden joukkoon öljy, suola ja mustapippuri.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

4. Grillaa paahtopaisteja grillissä n. 3 minuuttia molemmin puolin. Kääri paistit folioon ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.

5. Grillaa kasviksia tasoparilalla muutamia minuutteja, niin että ne saavat väriä ja pehmenevät hieman.

6. Revi paahdetut leipäviipaleet paloiksi. Revi myös salaatti haarukkapaloiksi.

7. Jaa rapea salaatti lautasille ja lisää päälle grillattuja kasviksiaja leipäkuutioita sekä kurpitsan-siemeniä.

8. Leikkaa vetäytyneet paahtopaistit viipaleiksi ja nosta annosten pinnalle.

9. Viimeistele kastikkeella.

X