Grillattua karitsaa ja kasviksia
Grilliruoka kevenee, kun lihan tai kalan rinnalle grillataan reilusti rapsakoita kasviksia. Grillattu karitsa tarjoillaan lämpimien kasvisten ja rapeiden leipäkrutonkien kera.
Ainekset
Grillattu karitsa:
- 4 karitsan paahtopaistia
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kasvikset:
- 2 punaista paprika
- 1 fenkoli
- 1 punasipulia
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kastike:
- 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
- 1 dl majoneesia
- 2-3 tl harissaa
- ripaus suolaa
- 2 tl hunajaa
- 1 dl hienonnettuja sipulinvarsia
Lisäksi:
- 3-4 viipaletta paahdettua maalaisleipää
- 1 kerä napakkaa salaattia
- 3 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
1. Ota paahtopaistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaamista. Hiero paistien pintaanöljy, suola ja mustapippuri. Jätä odottamaan.
2. Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi ja kääntele kulhossa niiden joukkoon öljy, suola ja mustapippuri.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan.
4. Grillaa paahtopaisteja grillissä n. 3 minuuttia molemmin puolin. Kääri paistit folioon ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia.
5. Grillaa kasviksia tasoparilalla muutamia minuutteja, niin että ne saavat väriä ja pehmenevät hieman.
6. Revi paahdetut leipäviipaleet paloiksi. Revi myös salaatti haarukkapaloiksi.
7. Jaa rapea salaatti lautasille ja lisää päälle grillattuja kasviksiaja leipäkuutioita sekä kurpitsan-siemeniä.
8. Leikkaa vetäytyneet paahtopaistit viipaleiksi ja nosta annosten pinnalle.
9. Viimeistele kastikkeella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous