Reseptit

Grillattua kesäkurpitsaa

9.9.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

2‒3 pientä kesäkurpitsaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1+1 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
tilkka hunajaa
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi

300 g savustettua lohta

Valmistusohje

Kesäkurpitsa poistaa kehon kuona-aineita. Se sopii kesän jälkeen! Käytä kesäkurpitsoja, jotka ovat 15‒20 senttiä pitkiä. Ne ovat silloin napakoita ja maistuvia. 

1. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne 2‒3 cm paksuiksi paloiksi.Kääntele palojen joukkoon ripauksetsuolaa ja mustapippuria sekä oliiviöljy. Kuumenna paistinpannu ja paista palojen leikkuupinnoille hyvä väri.

2. Nostele palat kulhoon ja lisäävielä 1 rkl oliiviöljyä, sitruunan mehu ja raastettu kuori, hunaja ja minttu. Anna maustua noin 20 minuuttia.

3. Lado kesäkurpitsapalat lautasille tai vadille ja paloittele päälle savulohi.

Katso myös: 

Raakapastaa yrttiöljyn ja fetan kera, Ruoka.fi

Kesäkurpitsa-pinaattikeitto, Ruoka.fi

Kesäkurpitsarisotto, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *