Reseptit

Grillattua omenaa ja rommikinuskia

Grillissä omenat muuttuvat lempeiksi ja makeiksi. Pikakinuski ja rommikerma tekevät annoksesta suussa sulavan herkun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut omenat:

  • 4 napakkaa hapokasta omenaa
  • 50 g voita
  • 3 rkl muscovadosokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Rommikerma:

  • 1 dl vispikermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl rommia

Valmistusohje

1. Puolita omenat ja grillaa niitä muutama minuutti molemmin puolin niin, että ne kuumenevat ja pehmenevät hieman.

2. Mittaa kattilaan voi, sokeri, kardemumma ja sitruunamehu. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen ja koko ajan sekoitellen kunnes seos on tasaista.

3. Vaahdota vispikerma ja kääntele joukkoon ranskankerma. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja rommilla.

4. Jaa omenat lautasille tai jälkiruokamaljoihin. Valuta päälle voi-sokeriseosta ja viimeistele annokset rommikermavaahdolla.

X