Reseptit

Grillattua omenaa ja rommikinuskia

20.11.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Grillissä omenat muuttuvat lempeiksi ja makeiksi. Pikakinuski ja rommikerma tekevät annoksesta suussa sulavan herkun.

Ainekset

Grillatut omenat:

4 napakkaa hapokasta omenaa
50 g voita
3 rkl muscovadosokeria
1/2 tl kardemummaa
1/2 sitruunan mehu

Rommikerma:

1 dl vispikermaa
1 dl ranskankermaa
2 rkl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl rommia

Valmistusohje

1. Puolita omenat ja grillaa niitä muutama minuutti molemmin puolin niin, että ne kuumenevat ja pehmenevät hieman.

2. Mittaa kattilaan voi, sokeri, kardemumma ja sitruunamehu. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen ja koko ajan sekoitellen kunnes seos on tasaista.

3. Vaahdota vispikerma ja kääntele joukkoon ranskankerma. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja rommilla.

4. Jaa omenat lautasille tai jälkiruokamaljoihin. Valuta päälle voi-sokeriseosta ja viimeistele annokset rommikermavaahdolla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme