Grillattua omenaa ja rommikinuskia
Grillissä omenat muuttuvat lempeiksi ja makeiksi. Pikakinuski ja rommikerma tekevät annoksesta suussa sulavan herkun.
Ainekset
Grillatut omenat:
- 4 napakkaa hapokasta omenaa
- 50 g voita
- 3 rkl muscovadosokeria
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 sitruunan mehu
Rommikerma:
- 1 dl vispikermaa
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl rommia
Valmistusohje
1. Puolita omenat ja grillaa niitä muutama minuutti molemmin puolin niin, että ne kuumenevat ja pehmenevät hieman.
2. Mittaa kattilaan voi, sokeri, kardemumma ja sitruunamehu. Kiehauta ja hauduta hiljaa poreillen ja koko ajan sekoitellen kunnes seos on tasaista.
3. Vaahdota vispikerma ja kääntele joukkoon ranskankerma. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja rommilla.
4. Jaa omenat lautasille tai jälkiruokamaljoihin. Valuta päälle voi-sokeriseosta ja viimeistele annokset rommikermavaahdolla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous