Reseptit

Grillatut hampurilaiset Välimeren tyyliin

15.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Välimerellisissä grillihampurilaisissa maistuvat tsatsiki ja pesto.

Ainekset

4 hampurilaissämpylää

pihvit:

400 g jauhelihaa
1 muna
1 dl pestoa
2 hienonnettua kevät- tai nippusipulia
tuoretta basilikaa
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

tsatsiki:

4 dl maustamatonta jogurttia
1/2 tuoretta kurkkua
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

lisäksi:

salaatinlehtiä
200 g salaatti- tai fetajuustoa
tomaatti- ja kurkkuviipaleita
punasipulirenkaita

Valmistusohje

 

Tee ensin tsatsiki: Valuta jogurtista kahvinsuodattimessa enin neste pois. Huuhdo ja raasta kurkku. Purista kurkkuraasteesta vesi pois. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja mausta tsatsiki maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Sekoita jauhelihan joukkoon muut aineet ja mausta taikina maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Tee taikinasta neljä sämpylän kokoista pihviä ja voitele niiden pinta öljyllä.

Grillaa pihvejä muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja sisältä kypsiä. Kuumenna halkaistut sämpylät grillillä.

Voitele sämpylät tsatsikilla ja nosta jokaisen hampurilaisen täytteeksi pihvi, salaatinlehtiä, viipale salaatti- tai fetajuustoa, punasipulirenkaita sekä tomaatti- ja kurkkuviipaleita. Tarjoa grillihampurilaiset vihreän salaatin ja salsan kanssa.

Vihje: Hampurilaispihvin päälle voi levittää mausteeksi myös sinappia, ketsuppia tai maustettua crème fraichea (esim. tomaatti-basilika).

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *