Reseptit

Grillatut katkaravut thaimaalaisittain

Mausta katkaravut inkiväärillä, chilillä ja valkosipulilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 16 raakapakastettua jättikatkaravunpyrstöä
  • 1 tl hienonnettua inkivääriä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 hienonnettu chili
  • suolaa, pippuria
  • öljyä

Valmistusohje

1. Anna pyrstöjen sulaa täysin. Leikkaa rapujen kuori selkäpuolelta auki. Poista suoli. Sekoita mausteet keskenään ja mausta ravut selkäpuolelta seoksella. Sivele pyrstöt öljyllä ja anna maustua jonkin aikaa jääkaapissa.

2. Pujota ravunpyrstöt kylmässä vedessä liotettuihin bambuvartaisiin ja grillaa molemmin puolin 2–3 minuuttia.

X