Grillatut kesäkurpitsalastut sitruunamarinadissa
Grillatut kesäkurpitsalastut saavat raikkaan makunsa sitruunamarinadista. Tarjoa kesäkurpitsat antipastona tai lisukkeena.
Ainekset
- 1 (250 g) kesäkurpitsa
- 1 dl mintunlehtiä
Marinadi:
- 1 luomusitruuna
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl öljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Pese sitruuna ja raasta puolikkaan sitruunan kuori. Purista puolikkaan sitruunan mehu kulhoon. Leikkaa toinen puolikas lohkoiksi ja purista lohkoista mehu kulhoon, lisää kulhoon myös mehusta puristetut sitruunalohkot. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää sitruunamehun joukkoon kaikki marinadin ainekset ja sekoita.
2. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna minttu. Grillaa tai pariloi kesäkurpitsaviipaleita 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea.
3. Lisää sitruunamarinadin joukkoon grillatut kesäkurpitsaviipaleet sekä hienonnetut mintunlehdet. Anna maustua tunnin verran. Tarjoile sellaisenaan antipastona patongin kanssa, ruokien lisukkeena tai sekoita salaattien joukkoon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous