Reseptit

Grillatut kesäkurpitsalastut sitruunamarinadissa

Grillatut kesäkurpitsalastut saavat raikkaan makunsa sitruunamarinadista. Tarjoa kesäkurpitsat antipastona tai lisukkeena.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (250 g) kesäkurpitsa
  • 1 dl mintunlehtiä

Marinadi:

  • 1 luomusitruuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese sitruuna ja raasta puolik­kaan sitruunan kuori. Purista puolikkaan sitruunan mehu kul­hoon. Leikkaa toinen puolikas loh­koiksi ja purista lohkoista mehu kulhoon, lisää kulhoon myös me­husta puristetut sitruunalohkot. Kuori ja viipaloi valkosipulinkyn­net. Lisää sitruunamehun jouk­koon kaikki marinadin ainekset ja sekoita.

2. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna minttu. Grillaa tai pariloi kesäkurpitsavii­paleita 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea.

3. Lisää sitruunamarinadin jouk­koon grillatut kesäkurpitsaviipa­leet sekä hienonnetut mintunleh­det. Anna maustua tunnin verran. Tarjoile sellaisenaan antipastona patongin kanssa, ruokien lisuk­keena tai sekoita salaattien jouk­koon.

X