Reseptit

Grillatut mozzarella-jauhelihapihvit

Pitsan lisäksi mozzarella toimii myös jauhelihapihveissä. Lue alhaalta, kuinka loihdit täyteläiset pihvit ruokapöytään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 500 g jauhelihaa
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa tai oreganoa
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

täyte:

  • 4 viipaletta mozzarellaa
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • basilikanlehtiä

voiteluun:

  • soijakastiketta

Valmistusohje

Grillatut mozzarella-jauhelihapihvit maistuvat perunasalaatin kanssa

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Anna jäähtyä.

Kumoa jauheliha kulhoon. Lisää sipulit ja yrtit. Mausta taikina maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla ja sekoita hyvin.

Tee taikinasta öljytyin tai kostutetuin käsin kahdeksan ohutta, pyöreää pihviä. Pane neljän pihvin päälle viipale mozzarellaa, aurinkokuivattu tomaatti ja basilikanlehtiä. Nosta toiset neljä pihviä täytteiden päälle ja ummista pihvien reunat huolellisesti.

Aseta pihvit vuolukiven tai parilalevyn päälle, halsteriin tai öljytylle ritilälle. Grillaa pihvejä molemmilta puolilta noin viisi minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin värisiä ja sisällä oleva juusto alkaa sulaa.

X