Reseptit

Hapanimelät katkaravut

Tee hapanimeläkastike itse ja tarjoa katkaravut riisin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

kastike:

  • 1 dl kanalientä
  • 2 tl maissitärkkelystä + ½ dl vettä
  • 0.5 rkl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl ketsuppia
  • 1 rkl inkivääriraastetta

marinadi:

  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 300 g pakastettuja jättikatkarapuja

paistamiseen:

  • öljyä

Lisäksi:

  • 2 paloiteltua tomaattia
  • 1-2 paloiteltua sipulia
  • 2-3 eriväristä paprikanpuolikasta paloina
  • 1 prk (227/135 g) paloiteltuja ananasrenkaita tai valmiita

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki kastikeaineet kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä pari minuuttia.
2. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja kaada seos sulatettujen katkarapujen päälle. Anna maustua 10 minuuttia. Paista katkarapuja öljyssä hetki ja kumoa marinadi joukkoon. Kiehauta seos. Ota katkaravut pannusta pois.
3. Lisää vihannes- ja ananaspalat pannuun ja paista hetki. Lisää katkaravut joukkoon.
4. Kumoa kastike pannuun ja kuumenna kaikki aineet. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

X