Reseptit

Härkispestopasta

Nopea ja täyttävä kasvispasta tehdään härkiksestä, valmiista pestokastikkeesta ja herkkusienistä. Härkispestopasta valmistuu puolessa tunnissa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Ruokaisa pikapasta syntyy valmiista pestokastikkeesta ja härkiksestä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g pennepastaa
  • 1 rs (200 g) herkkusieniä
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 rs (250 g) härkistä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 ps (80 g) babypinaattia
  • 4 rkl vihreää pestoa tai sitruunapestoa
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi kattilassa. Pane pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen.

2. Huuhtele herkkusienet lävikössä. Viipaloi sienet.

3. Kuumenna öljy paistin­pannulla. Lisää pannulle sienet. Paista pari minuut­tia, kunnes sienet ovat hie­man ruskistuneet. Lisää pannulle härkis. Mausta seos sitruunanmehulla ja suolalla. Säädä liesi mata­lalle lämmölle ja paista muutaman minuutin ajan paistinlastalla käännellen.

4. Huuhtele babypinaatit lävikössä ja lisää pannulle.

5. Valuta kypsä pasta lävi­kössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita jouk­koon pesto ja härkis­ sieniseos. Lisää päälle parmesaanijuusto­raastetta.

Vinkki: Härkis ei kestä paistamista kauan. Sille riittää pikapaisto kuumalla pannulla, jotta rakenne pysyy kasassa.

X