Reseptit

Hedelmäinen manchegosalaatti

Persimoneja ja viikunoita sisältävä juustosalaatti maistuu uuden vuoden juhlissa. Tarjoa lisänä seesaminsiemenillä kuorrutettuja jättikatkarapuja ja mojomajo-kastiketta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 viikunaa
  • 3 persimonia
  • 150 g valmista salaattisekoitusta
  • 100 g manchego-juustoa

Kastike:

  • 1/2 dl viikunasiirappia
  • 1/2 dl appelsiinista puristettua mehua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa viikunat ja persimonit viipaleiksi tai lohkoiksi ja juusto lastuiksi. Sekoita kastikeainekset keskenään. Jaa salaatti annosmaljoihin ja lusikoi päälle kastiketta tarjoiluvaiheessa. Salaattiannokset voi koota valmiiksi jo useita tunteja ennen tarjoamista ja säilyttää kelmun alla jääkaapissa.

X