Reseptit

Helpot kaurapatukat

Kaurapatukat ovat oiva herkku makean­ nälkään. Patukat säi­lyvät pari viikkoa, kun ne säilyttää rasiassa jääkaapissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helpot kaurapatukat

  • 150 g voita
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 6 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl siirappia
  • 1 dl rusinoita tai karpaloita

Valmistusohje

1. Paloittele voi kattilaan. Lisää muut ainekset. Kuumenna seosta sekoitellen keskilämmöllä, kunnes se kiehahtaa kunnolla.

2. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Taputtele kauraseos vuokaan. Paista 170-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se sitten patukoiksi.

X