Reseptit

Helpot kaurapatukat

17.9.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kaurapatukat ovat oiva herkku makean­ nälkään. Patukat säi­lyvät pari viikkoa, kun ne säilyttää rasiassa jääkaapissa.

Ainekset

Helpot kaurapatukat

150 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
6 dl kaurahiutaleita
2 rkl siirappia
1 dl rusinoita tai karpaloita

Valmistusohje

1. Paloittele voi kattilaan. Lisää muut ainekset. Kuumenna seosta sekoitellen keskilämmöllä, kunnes se kiehahtaa kunnolla.

2. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Taputtele kauraseos vuokaan. Paista 170-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se sitten patukoiksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *