Kauneus

Laila Snellman on kauneudenhoidossa luonnonlapsi, mutta yhteen asiaan hän haluaa panostaa - katso hurmaavat mallivuosien kuvat

Laila Snellman, 66, vannoo kauneudenhoidossa yksinkertaisuuden nimeen. Hiusten suhteen hän luottaa ystävän neuvoon: vielä ei ole aika päästää harmautta valloilleen.

Teksti:
Oili Urmas
Kuvat:
Sampo Korhonen, Laila Snellmanin Kotialbumi

Laila Snellman perusti Suomen ensimmäisen mallitoimiston Paparazzin vuonna 1983.

Laila Snellman, 66, vannoo kauneudenhoidossa yksinkertaisuuden nimeen. Hiusten suhteen hän luottaa ystävän neuvoon: vielä ei ole aika päästää harmautta valloilleen.

Laila Snellman, 66, haluaa päästä kauneudenhoidossa helpolla. Hän hoitaa ihoaan vain muutamalla tuotteella.

Paparazzi-mallitoimistoa johtava Laila kertoo olevansa luonnonlapsi, joka ei ole kiinnostunut meikkaamisesta.

– Malliaikoinakin halusin pestä meikit pois heti kuvauksen jälkeen. Siten palasin takaisin omaksi itsekseni. Nykyään meikiksi riittävät huulipuna ja aurinkolasit. Inhoan maskaraa: huomaamattani hieron silmiäni ja ripsiväri leviää pitkin luomia, Laila kertoo.

Laila Snellman
Laila Snellman aloitti mallin työt vuonna 1976 ja lopetti seitsemän vuotta myöhemmin.

Millainen on ihonhoitorutiinisi?

”Tapani hoitaa ihoani on yksinkertainen. En jaksa läträtä monien erilaisten voiteiden kanssa. Aamulla käyn suihkussa ja sen jälkeen levitän kosteusvoiteen. Käytän päivittäin myös aurinkosuojavoidetta. Illalla puhdistan ihoni kasvopyyhkeillä. Sitten laitan kasvoilleni Exuviancen yövoiteen ja seerumin.”

Miten meikkaat?

”Arkena Avènen sävytetty kosteusvoide toimii myös meikkivoiteena. Maybelline Matte Ink -huulipuna on suosikkini, sillä se pysyy huulilla seuraavaan päiväänkin saakka. Arkimeikkiini kuuluu myös Narsin voidemainen poskipuna. Suvi Tiilikainen värjäsi viime keväänä micro­bladingilla kulmakarvani, ja olen todella tyytyväinen tulokseen. Ryhdikkäät kulmat kehystävät kasvot ja kohottavat ilmettä. Juhliin meikkaan enemmän, silloin arsenaaliini kuuluvat maskaran lisäksi muun muassa eyeliner ja luomiväri.”

Lue myös: Saako meikillä aikaan laminoidut kulmat kotioloissa? Testasimme laminointigeelin ja muut uudet kulmatuotteet – katso ennen ja jälkeen -kuvat

Laila Snellman
Lailan juhlatyyliin on aina kuulunut näyttävä meikki ja pukeutuminen.

Miten suhtauduit ulkonäköösi nuorempana, entä nyt?

”Nuorena en juurikaan ajatellut ulkonä­köäni, olin huoleton ja innostunut elämästä. Kun tein töitä mallina, silloinkaan minua ei arvosteltu. Ja jos olisikin kritisoitu, olisin vastannut kipakasti. Iän myötä olen alkanut kiinnittää huomiota ryppyihin ja nivelten liikkuvuuteen. Yritän sopeutua iän tuomiin muutoksiin.”

”En jaksa läträtä monien erilaisten voiteiden kanssa.”

Miten hiustyylisi on vaihdellut vuosien varrella?

”Hiusmallini muuttui mallivuosinani aina kuvausten mukaan pitkistä lyhyisiin, eikä minulla ole ollut yhtä tiettyä tyyliä. Ensimmäiset harmaat hiukset ilmestyivät minulle jo 18-vuotiaana. Vuonna 2018 päätin, että leikkaan tukkani lyhyeksi ja annan harmaiden tulla esiin. Seuraavana syksynä tuttavani sanoi, että olen vielä liian nuori ollakseni harmaa. Sen jälkeen värjäsin taas hiukseni ruskeiksi.”

Lailan hiustyyli on vaihtunut lyhyestä pitkään vuosikymmenien aikana. Vuonna 1998 kiharat ulottuivat olkapäille.
Lailan hiustyyli on vaihtunut lyhyestä pitkään vuosikymmenien aikana. Vuonna 1998 kiharat ulottuivat olkapäille.

Mitkä ovat ulkoisen ja ­sisäisen hyvinvointisi ­kulmakivet?

”Olen aina uskonut, että kauneus lähtee myös sisältä päin. Äitini oli espanjalainen, joten olen jo lapsesta tottunut välimerelliseen ruokavalioon, johon kuuluu paljon kasviksia. Lempijuomani on huoneenlämpöinen vesi, jota juon päivittäin vähintään 1,5 litraa.

Lue myös: Laila Snellman ja hänen Claudia-tyttärensä surevat isoäiti Pepitaa: ”Suru ja huojennus ovat kummallinen yhdistelmä”

Kun täytin 40 vuotta, aloin käyttää helokkiöljyä, sillä se ravitsee kuivaa ihoani. Muutama vuosi sitten ryhdyin ottamaan myös biotiinia sisältävää lisäravinnetta, joka vahvistaa hiuksia.

Kävelen paljon, saatan kulkea jopa 16 kilometriä päivän aikana. Teen tai chi -harjoituksia muutaman kerran viikossa. Harjoittelen edelleen golfin pelaamista. Harrastan sienestystä, samoan metsässä ja loikin ojien yli. Sekin on hyvää treeniä.”

X