Kauneus

Meikkaus 40-vuotiaana on toista kuin 20-vuotiaana – kosmetologi teki omalla kohdallaan 5 muutosta

Paksu puuteri ei välttämättä enää toimi nelikymppisen iholla, mutta toisaalta meikki voi tuntua karkaavan kasvoilta. Kosmetologi kertoo, mitä hän itse muutti meikkausrutiineissaan täytettyään 40.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Nuoruudesta tuttu meikkirutiini näyttäytyy toisenlaisena lopputuloksena ikääntyneemmällä iholla. Kuvituskuva.

Paksu puuteri ei välttämättä enää toimi nelikymppisen iholla, mutta toisaalta meikki voi tuntua karkaavan kasvoilta. Kosmetologi kertoo, mitä hän itse muutti meikkausrutiineissaan täytettyään 40.

Moni luottaa samoihin meikkituotteisiin ja meikkaustapaan vuodesta toiseen. Jos parikymppisestä asti käytetty tyyli toimii, sitä voi ilman muuta jatkaa. Meikkaus 40-vuotiaana voi kuitenkin olla hankalampaa kuin aiemmin: meikki voi karata juonteisiin tai ohentunut iho näyttää meikattuna kuivalta.

Kosmetologi Sanna Raanti Blue Lagoon -kauneushoitolasta kertoo, millaisia muutoksia hän itse on tehnyt meikkaamiseensa, kun ikää on kertynyt 40 vuotta.

1. Meikkaus 40-vuotiaana: vähemmän on enemmän

Nuorempana Sanna Raanti meikkasi huomattavasti enemmän kuin nyt. Parikymppisen meikkilaukku oli täynnä huulipunia, luomivärejä ja korostustuotteita.

– Meikkityylini on nyt hillitympi ja neutraalimpi. Ei edes tunnu hyvältä laittaa voimakasta meikkiä. Ehkä iän myötä moni haluaa päästä meikkaamisen suhteen helpommalla.

Raannin meikkausrutiineihin kuuluvat kevyt meikkipohja tasoittamaan ihoa, poskipuna tuomaan kasvoille väriä, ripsiväri ja silmänrajaus avaamaan katsetta sekä huulikiilto piristämään huulia.

2. Pohjustus on kaiken A ja O, jotta meikki ei karkaa juonteisiin

Nuori iho ei välttämättä tarvitse pohjustusta, kun iho on luonnostaan kimmoisa. Iän myötä iho ei enää tuota rasvaa samalla tavalla kuin aiemmin. Jos meikki ei tunnu pysyvän kasvoilla ja esimerkiksi huulipuna karkaa juonteisiin, iho on todennäköisesti liian kuiva.

– Pohjustus on kaiken A ja O. Ihon saa pysymään tasaisena pohjustusvoiteella tai kunnon hoitotuotteilla, kuten hyvällä kasvovoiteella ja seerumilla.

Meikkaus 40-vuotiaana voi olla erilaista kuin parikymppisenä myös siksi, koska iho ei enää ole yhtä tasainen.

”Hyvä muistisääntö on, että tumma tuo esiin ja vaalea häivyttää.”

Jos juonteita haluaa häivyttää, Raanti kehottaa käyttämään silmämeikissä vaaleaa luomiväriä.

– Hyvä muistisääntö on, että tumma tuo esiin ja vaalea häivyttää.

3. Panostus yhteensopiviin laatutuotteisiin

Hinta ratkaisi Raannin ostopäätöksiä parikymppisenä, kun rahatilanne oli tiukempi. Nyt hän panostaa kosmetiikassa laatuun.

– Kun käytössä on laadukkaat ja yhteensopivat tuotteet, koostumukset ikään kuin sulavat yhteen ja meikki näyttää hyvältä.

Raanti käyttää ihonhoitoonsa korkealaatuisia c-vitamiiniseerumia ja kasvovoidetta, jotka tekevät hyvän pohjustuksen meikille.

– Kun sen jälkeen laittaa meikkivoiteen, ripsivärin ja huulikiillon, meikki on valmis.

Ohuempi puuterointi imartelee ihoa, jossa on jo hieman juonteita. Kuvituskuva.

4. Puuteria vain kevyesti

Meikkaus 40-vuotiaana on toisenlaista kuin 20-vuotiaana myös puuteroimisessa.

Paksu puuteri ei usein enää sovi nelikymppisen iholle, sillä puuterin sisältämä talkki imee kosteutta. Jos iho on meikin alla kuiva, puuteri kuivattaa sitä entisestään ja saa meikin näyttämään huonolta.

– Kun käytössä on hyvä, omalle iholle sopiva meikkivoide, puuteria ei tarvita kuin kevyesti kiinnittämään meikki.

5. Meikkaus 40-vuotiaana: olennaista on kasvojen ihon hyvä hoito

Kun ikää on tullut lisää, Raanti on satsannut ihonhoitoonsa entistä enemmän.

Kasvohoidot saavat ihon voimaan paremmin, jolloin meikkikin näyttää paremmalta ja pysyy paremmin kasvoilla, näkee Raanti. Hän mainitsee erikseen happohoidon ihon ja lymfahieronnan ihon hehkeyttäjinä.

– Kasvohierontaa voi tehdä myös kotonakin vaikka gua sha -menetelmällä.

Raanti muistuttaa myös hyvinvoinnin tärkeydestä. Se, mikä tulee sisältäpäin, näkyy myös ulos.

– Jos olet iloinen ja onnellinen, ihosikin hehkuu.

Kotiliesi: Ihonhoitoguru kertoo, mitkä 3 ihonhoitotuotetta jokaisen pitäisi omistaa – eikä yksikään niistä ole kosteusvoide

X