Reseptit

Helppo hollandaisekastike ja kasviksia

Täyteläinen hollandaisekastike maistuu keväällä parsan kera, mutta sopii hyvin myös syksyisten kasvisten kastikkeeksi.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hollandaise-kastike:

  • 100 g voita
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria

Lisäksi:

  • 400 g tuoreita tai höyrytettyjä kasviksia kuten varsiparsakaali tai -kukkakaali, porkkana, palsternakka, punajuuri, ruusukaali
  • sipulin varsia tai yrttejä

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa.

2. Sekoita toisessa kattilassa keltuaiset, viini ja puristettu sitruunan mehu. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se saostuu ja on kuohkeaa. Älä keitä. Nosta kattila liedeltä ja lisää voisula ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten.

3. Mausta ja tarkista maku.

4. Tarjoile tapenade esimerkiksi leivän levitteenä.

X