Helppo hollandaisekastike ja kasviksia
Täyteläinen hollandaisekastike maistuu keväällä parsan kera, mutta sopii hyvin myös syksyisten kasvisten kastikkeeksi.
Ainekset
Hollandaise-kastike:
- 100 g voita
- 2 keltuaista
- 2 rkl valkoviiniä
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- ripaus suolaa
- ripaus valkopippuria
Lisäksi:
- 400 g tuoreita tai höyrytettyjä kasviksia kuten varsiparsakaali tai -kukkakaali, porkkana, palsternakka, punajuuri, ruusukaali
- sipulin varsia tai yrttejä
Valmistusohje
1. Sulata voi kattilassa.
2. Sekoita toisessa kattilassa keltuaiset, viini ja puristettu sitruunan mehu. Kuumenna seosta koko ajan vatkaten, kunnes se saostuu ja on kuohkeaa. Älä keitä. Nosta kattila liedeltä ja lisää voisula ohuena nauhana samalla koko ajan vatkaten.
3. Mausta ja tarkista maku.
4. Tarjoile tapenade esimerkiksi leivän levitteenä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous