Reseptit

Helppo täytekakku

Helppo jouluinen täytekakku onnistuu taatusti näillä ohjeilla. Piparkakkumauste antaa kakulle jouluisen maun. Tarjoa jouluinen kakku glögin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helppo jouluinen täytekakku

  • 1 paketti valmista kakkumixiä (Sunnuntai)
  • 2–3 tl piparkakkumaustetta
  • 3 munaa

Täyte

  • 1 purkki pakastemarjasosetta (mansikka-, mustaherukkatai tyrnisose)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (2 rkl kermalikööriä, esim. Baileys tai Amarula)

Pinnalle

  • tomusokeria
  • sokerikoristeita

Valmistusohje

Helppo jouluinen täytekakku syntyy näin.

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota sileä kakkuvuoka (ø noin 23 cm) huolella. Sekoita piparkakkumauste kakkuaineksiin, valmista kakku edelleen pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa ja anna jäähtyä.

2. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Halutessasi voit kostuttaa pohjat kevyesti vaniljalla maustetulla maidolla. Kostutus on paikallaan, jos kakku tarjotaan heti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla, vaniljalla ja halutessasi liköörillä.

3. Täytä kakku vasta aivan jäähtyneenä, ettei kerma sula. Levitä kakkukerrosten väliin ensin marjapyreetä, sitten kermavaahtoa. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele. Tarjoa jouluinen täytekakku vaikkapa glögin kanssa makeana herkkuna.

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo maustekakku

X