herne-pekonipiirakka
Reseptit

Herne­-pekonipiirakka

Pekonin savuisuus ja suolaisuus yhdistettynä her­neen makeuteen on tämän piirakan juju. Nauti vaikkapa iltapalaksi saunan jälkeen.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 150 g pehmeää voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 1 pkt pekonia
  • 1 purjosipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g herneitä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Nypi pehmeän voin joukkoon vehnäjauhot ja juustoraaste. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna sen levätä jääkaapissa 10–15 minuuttia. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Suikaloi pekoni ja ruskista se pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja paista pari minuuttia niin, että ne pehmenevät. Lisää joukkoon herneet ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Nosta pannu pois liedeltä ja kaada seos piirakkapohjan päälle.

3. Sekoita kulhossa kerma, kananmuna, sinappi ja juustoraaste. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Kaada kerma-juustoseos täytteen päälle vuokaan.

4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä hieman ja tarjoa vihreän salaatin kera.

X