Reseptit

Hernepesto

Kotimaisista herneistä syntyy talven paras pesto. Sipaise sitä eivän päälle tai käytä pastan kastikkeena.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g herneitä (pakaste)
  • 1/2 dl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1/2 dl tuoretta basilikaa tai herneenversoja
  • noin 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Hernepesto tehdään näin:

1. Sulata herneet. Paahda siemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla.

2. Pane kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella.

3. Tarkista maku ja notkista rakennetta tarvittaessa öljyllä tai vedellä.

4. Tarjoa hernepesto leivän tai pastan kera.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään tilli-hasselpähkinäpesto

X