
Hernepesto
Kotimaisista herneistä syntyy talven paras pesto. Sipaise sitä eivän päälle tai käytä pastan kastikkeena.
Ainekset
- 200 g herneitä (pakaste)
- 1/2 dl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
- 1/2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
- 1/2 dl tuoretta basilikaa tai herneenversoja
- noin 1/2 dl oliiviöljyä
- 1-2 rkl sitruunan mehua
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Hernepesto tehdään näin:
1. Sulata herneet. Paahda siemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
2. Pane kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja soseuta karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella.
3. Tarkista maku ja notkista rakennetta tarvittaessa öljyllä tai vedellä.
4. Tarjoa hernepesto leivän tai pastan kera.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään tilli-hasselpähkinäpesto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous