Hirven kareekyljykset
Tässä herkullisessa reseptissä hirvenkaree saa makunsa yrteistä sekä katajanmarjoista ja luumuista. Haudutusliemenä toimii mustaherukkamehu tai punaviini.
Ainekset
- noin kilon painoinen hirven karee luineen
- 4 oksaa timjamia
- 4 oksaa rosmariinia
- 4 dl oksaa persiljaa
- 12 katajanmarjaa
- 1 pullo mustaherukka- tai variksenmarjamehua tai tanniinista punaviiniä
- 12 tuoretta luumua
- 400 g sieniä, kantarelleja, suppilovahveroita tai mustia torvisieniä (voit käyttää myös pakastettuja tai kuivattuja sieniä)
- 2 tl karkeaa merisuolaa
- 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
Valmistusohje
Aseta kokonainen hirvenkaree uunipannulle niin, että luut ovat pystyssä. Ripota yrtit luiden lomaan. Lisää katajanmarjat ja luumut vadille.
Paahda hirvenkareeta 250-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia. Ota lihavati uunista. Laske uunin lämpö 180 asteeseen.
Valuta vadille mehu, lisää sienet ja suola sekä lopuksi öljy. Anna kypsyä puoli tuntia. Leikkaa kypsä liha luiden välistä kyljyksiksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous