Reseptit

Hirven kareekyljykset

Tässä herkullisessa reseptissä hirvenkaree saa makunsa yrteistä sekä katajanmarjoista ja luumuista. Haudutusliemenä toimii mustaherukkamehu tai punaviini.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin kilon painoinen hirven karee luineen
  • 4 oksaa timjamia
  • 4 oksaa rosmariinia
  • 4 dl oksaa persiljaa
  • 12 katajanmarjaa
  • 1 pullo mustaherukka- tai variksenmarjamehua tai tanniinista punaviiniä
  • 12 tuoretta luumua
  • 400 g sieniä, kantarelleja, suppilovahveroita tai mustia torvisieniä (voit käyttää myös pakastettuja tai kuivattuja sieniä)
  • 2 tl karkeaa merisuolaa
  • 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Valmistusohje

 

Aseta kokonainen hirvenkaree uunipannulle niin, että luut ovat pystyssä. Ripota yrtit luiden lomaan. Lisää katajanmarjat ja luumut vadille.

Paahda hirvenkareeta 250-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia. Ota lihavati uunista. Laske uunin lämpö 180 asteeseen.

Valuta vadille mehu, lisää sienet ja suola sekä lopuksi öljy. Anna kypsyä puoli tuntia. Leikkaa kypsä liha luiden välistä kyljyksiksi.

X