Reseptit

Hirvivorschmack

Tarjoa hirvivorschmack venäläisen keittiön hengessä.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg luutonta hirvenlihaa
  • 2 sipulia
  • 2 matjes-sillifileetä
  • pieni tölkki anjovista
  • 4 valkosipulinkynttä
  • hiukan valkopippuria
  • mustapippuria
  • 4-5 dl vettä
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 2 rkl korppujauhoja

lisänä:

  • hapankurkkua
  • sipulirenkaita
  • smetanaa

Valmistusohje

Paloittele hirvenliha ja paahda nopeasti paloina pannulla. Kuori sipulit ja perkaa silli. Jauha lihat, sipulit, silli ja anjovis liemineen teholeikkurilla tahnaksi. Mausta valko- ja mustapippurilla, lisää korppujauho ja ohenna tahna ranskankermalla ja vedellä notkeaksi.

Kumoa voideltuun uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Hauduta 180-asteisessa uunissa vähintään tunti. Lisää nestettä tarvittaessa. Ruoan kuuluu pysyä puuromaisen kosteana.

Perinteisesti vorschmack nautitaan uuniperunoiden kanssa. Venäläisen keittiön hengessä pöytään varataan myös hapankurkkuja, smetanaa, etikkapunajuuria ja hapankaalia sekä hunajaa ja sipulihakkelusta. Etikkaliemeen säilötyt sienet ja tuore sienisalaatti käyvät myös lisäkkeeksi.

Herkkusuiden perinnettä vaalien kohotetaan maljat marsalkan tapaan.

Mikä olikaan Marskin ryyppy?

Se on vodkalla täytetty ryyppy, joka on kaadettu niin piripintaan, ettei lasia sovi läikyttää yhtään. Venäjän armeijassa viinaa sai vain annoksen päivässä, ja siksi lasi täytettiin äärimmilleen.

X