Reseptit

Hunaja-sinappikanapasta kermakastikkeessa

6.11.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Hunaja, sinappi ja rakuuna muodostavat vastustamattoman makuyhdistelmän kermaisessa broilerikastikkeessa.

Ainekset

Hunaja-sinappikanapasta kermakastikkeessa:

2 rkl oliiviöljyä
400 g broilerin sisäfileetä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl kuohukermaa
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl currya
1 1/2 rkl karkeaa dijoninsinappia
1 rkl hunajaa
2 tomaattia
1 pss (70 g) babypinaattia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

pastaa, esim. pappardellea
raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuumenna pannulla puolet öljystä ja saksi sisäfileet 2–3 osaan pannulle. Ruskista broilerit huolellisesti ja siirrä ne toiseen astiaan odottamaan.

2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita lopussa öljyssä pannulla noin 5 minuuttia. Lisää kerma, vesi, murennettu liemikuutio ja mausteet. Pilko kastikkeen joukkoon tomaatit. Lisää pinaatit ja broilerit pannulle ja kiehauta kastike.

4. Valuta napakan kypsäksi keitetty pasta ja siirrä takaisin kat- tilaan. Lisää joukkoon kastike ja nostele ainekset kevyesti se- kaisin. Tarjoile juustoraasteen kera.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo