Reseptit

Iltapalapizza

24.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Voit käyttää pizzaan tonnikalan ja katkarapujen sijaan myös ruskistettua jauhelihaa ja liotettuja suolasieniä, kuivattuja sieniä tai sulatettuja pakastesieniä.

Ainekset

Taikina:

25 g (½ palaa) hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
2 dl vettä
½ tl mineraalisuolaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

päälle:

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä
400 g tomaattimurskaa
½ tl mineraalisuolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tlk tonnikalaa
noin 150 g pakastekatkarapuja
2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Liuota tuore hiiva haaleaan veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon. Lisää veteen mineraalisuola ja alusta jauhot taikinaan. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota sen aikaa, kun teet täytteen.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä pannussa tai kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää tomaattimurska sekä kaikki mausteet ja keitä, kunnes kastike on sakeaa.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli levy yhdeksi suureksi, pellin kokoiseksi levyksi tai pieniksi, pyöreiksi pizzapohjiksi. Nosta pohja leivinpaperin päälle pellille.

Peitä pohja tomaattikastikkeella ja levitä päälle valutetut tonnikalapalat sekä sulatetut ja kuivatut katkaravut. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista pizzaa 225 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme