Reseptit

Inkiväärikakku

Inkivääri sopii maustekakkuun mainiosti, sillä sen lämmin aromi viimeistelee kuivakakun. Mukavaa vaihtelua esimerkiksi perinteiselle tiikerikakulle.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 115 g voita
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1.5 dl tummaa siirappia
  • 3 munaa

Valmistusohje

1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Vaahdota toisessa kulhossa keskenään voi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Lisää siirappi. Kääntele taikinaan kuivat aineet.

2. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotetuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm. Kypsennä 170-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu keskeltä kevyesti painettaessa kypsältä. Peitä kakku paistamisen loppupuolella kasinkertaisella leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.

3. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Siirrä se sitten ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä muutamia päiviä ennen tarjoilua. Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa ja inkiväärihilloa.

X