Reseptit

Intialainen kasviscurry

Intialainen kasviscurry on vähärasvainen ja ravitseva ruoka sekä ilo myös silmälle. Kikherneet antavat ruoalle runsautta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Intialainen kasviscurry

  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 1 kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (380/230 g) kikherneitä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 3 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1/2 tl suolaa

Pinnalle

  • (kasvispohjaista) jogurttia
  • korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Irrota kukkakaalin kukinnot. Viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele kikherneet siivilässä.

2. Kuullota mausteita ja sipuleita hetki öljyssä kattilassa. Lisää vesi, ja murenna sekaan liemikuutio. Kuumenna liemi kiehuvaksi, ja lisää kasvikset sekä kikherneet. Anna kiehua kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta ruoka sitruunamehulla ja suolalla, makeuta siirapilla tai hunajalla. Viimeistele intialainen kasviscurry jogurttiraidoilla ja hienonnetulla korianterilla tai persiljalla.

Katso myös: Intialainen linssi-kasviscurry

Katso myös Kotiliesi.fi: Kikherne-kasviscurry pinaatilla

X