Reseptit

Italialainen kukkakaalikeitto

Italialaisittain valmistettu kukkakaalikeitto höystetään sinihomejuustolla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso kukkakaali
  • 3 perunaa
  • 1 purjo
  • 2 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä tai kuivaa vermuttia
  • kasvislientä
  • 4 dl kermamaitoa
  • 100 g gorgonzolaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Valmistusohje

◆ Irrota kukkakaali kukinnoiksi, kuori ja paloittele perunat, silppua purjon valkoinen osa. Kuumenna aineksia voissa kattilassa viitisen minuuttia. Lisää viini ja sen verran kasvilientä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta ainekset pehmeiksi. Soseuta sileäksi. Jos haluat erityisen sileän keiton, painele ainekset siivilän läpi.
◆ Lisää kasvipohjaan kermamaito ja kuumenna. Murenna sekaan juusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Koristele annokset halutessasi juustonokareella ja basilikaöljyllä.

X