Reseptit

Itämainen kalavuoka

Kalavuoka saa makua ruoanlaittofraichesta, currysta ja kurkumasta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Kalako muka kinkkistä? Höpsis! Maukas itämainen kalavuoka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Itämainen kalavuoka:

  • 400 g pakasteseitiä
  • sitruunapippuria ja mineraalisuolaa
  • hienonnettua tilliä
  • 2 1/2 dl maustettua ruoanlaittofraichea (Indian curry)
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl currya
  • 2 rkl vaaleaa suurustetta
  • ½ pussia (à 75 g) mantelilastuja

Valmistusohje

1. Nosta kala pieneen uunivuokaan ja anna kalan osittain sulaa. Mausta kala maun mukaan sitruunapippurilla sekä mineraalisuolalla ja ripottele pinnalle tilliä.

2. Sekoita keskenään ruoanlaittofraiche, curry, kurkuma sekä suuruste ja kaada seos kalan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä kalaa 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

X