Itämainen kiinankaalikastike
Itämaisen ruoan ystäville tämä kiinankaalikastike on varma valinta.
Ainekset
- 2-3 porkkanaa
- 2-3 varrellista nippusipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1/2 kiinankaalia
- 200 g palvikinkkua
- öljyä
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 limetin tai 1/2 sitruunan mehu
- mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
- tuoretta persiljaa tai korianteria
Valmistusohje
Kuori ja suikaloi porkkanat. Hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja suikaloi kiinankaali. Suikaloi palvikinkku.
Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää kinkkusuikaleet ja ruskista ne. Lisää sipulit sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää porkkana- sekä kiinankaalisuikaleet ja jatka kuullottamista hetki.
Kaada kookosmaito pannuun ja kiehauta kastike. Sekoita maissitärkkelys limetti- tai sitruunamehun joukkoon ja lisää suurus ohuena nauhana kastikkeeseen. Keitä pari minuuttia.
Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla ja höystä persiljalla tai korianterilla.
Vihje
Kiinankaali pysyy rapeampana, kun vain kuumennat sen valmiissa kastikkeessa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous