14.5.2012

Itämainen kiinankaalikastike

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

2-3 porkkanaa
2-3 varrellista nippusipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1/2 kiinankaalia
200 g palvikinkkua
öljyä
4 dl kookosmaitoa
1 rkl maissitärkkelystä
1 limetin tai 1/2 sitruunan mehu
mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
tuoretta persiljaa tai korianteria

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi porkkanat. Hienonna sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhdo ja suikaloi kiinankaali. Suikaloi  palvikinkku.

Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää kinkkusuikaleet ja ruskista ne. Lisää sipulit sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää porkkana- sekä kiinankaalisuikaleet ja jatka kuullottamista hetki.

Kaada kookosmaito pannuun ja kiehauta kastike. Sekoita maissitärkkelys limetti- tai sitruunamehun joukkoon ja lisää suurus ohuena nauhana kastikkeeseen. Keitä pari minuuttia.

Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla ja höystä persiljalla tai korianterilla.

Vihje

Kiinankaali pysyy rapeampana, kun vain kuumennat sen valmiissa kastikkeessa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi