Reseptit

Itämainen silli

Silli saa itämaista makua valkosipuli-, chili-, inkivääri- ja purjosipulisuikaleista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 matjessillifileetä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • pala tuoretta inkivääriä
  • pätkä purjosipulia

lisäksi:.

  • makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

1. Leikkaa sillifileet suupaloiksi. Kuori ja suikaloi valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi chilinpuolikkaat. Kuori ja suikaloi inkivääri. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

2. Asettele sillinpalat tarjolle. Levitä valkosipuli-, chili-, inkivääri- ja purjosipulisuikaleet päälle ja väleihin.

3. Valuta päälle chilikastike. Voit myös panna chilikastikkeen tarjolle erilliseen kulhoon.

4. Itämainen silli maistuu riisin tai perunoiden ja leivän kanssa.

X