981530-couscous2048.jpg
Reseptit

Itu-manteli-couscous

Itu-manteli-couscous ihastuttaa koostumuksellaan. Ohjeeseen lisätään sitruunaa ja hunajaa, jotka antavat annokseen makeutta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl täysjyväcouscousia
  • 2 dl kuumaa vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
  • 2 tl hunajaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 80 g paahdettuja manteleita
  • 1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 100 g silmusalaattia, ituja ja versoja
  • 50 g idätettyjä herneitä tai linssejä

Valmistusohje

Itu-mantelicouscous on rapsakkaa ja täyttävää pureskeltavaa.

1. Sekoita couscous ja kuuma vesi. Lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunan mehu ja kuori, chili, hunaja, suola sekä mustapippuri. Sekoita ja peitä kulho kelmulla. Anna ryynien turvota ja sekoita ne sitten irtonaiseksi haarukalla.

2. Rouhi mantelit ja kurpitsan-siemenet.

3. Kääntele couscousin kaikki loput ainekset keskenään ja tarjoile sellaisenaan tai paistetun lihan tai kalan lisukkeena.

Katso myös: 

Paputabbouleh Ruoka.fi

Couscous ja bataattilohkot Ruoka.fi

Couscous-lisäke Kotiliesi.fi

X