Reseptit

Itu-manteli-couscous

5.5.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Itu-manteli-couscous ihastuttaa koostumuksellaan. Ohjeeseen lisätään sitruunaa ja hunajaa, jotka antavat annokseen makeutta.

Ainekset

2 dl täysjyväcouscousia
2 dl kuumaa vettä
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 vihreä chilipalko hienonnettuna
2 tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
80 g paahdettuja manteleita
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
100 g silmusalaattia, ituja ja versoja
50 g idätettyjä herneitä tai linssejä

Valmistusohje

Itu-mantelicouscous on rapsakkaa ja täyttävää pureskeltavaa.

1. Sekoita couscous ja kuuma vesi. Lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunan mehu ja kuori, chili, hunaja, suola sekä mustapippuri. Sekoita ja peitä kulho kelmulla. Anna ryynien turvota ja sekoita ne sitten irtonaiseksi haarukalla.

2. Rouhi mantelit ja kurpitsan-siemenet.

3. Kääntele couscousin kaikki loput ainekset keskenään ja tarjoile sellaisenaan tai paistetun lihan tai kalan lisukkeena.

Katso myös: 

Paputabbouleh Ruoka.fi

Couscous ja bataattilohkot Ruoka.fi

Couscous-lisäke Kotiliesi.fi