7.6.2012

Jänispaisti ja mustikkakastike

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kg pakastettua jäniksenpaistia luineen
2 rkl voita ja margariinia
1.5 rkl suolaa
1 sipuli hienonnettuna
1 tl viherpippureita
1 tl katajanmarjoja
3 dl lihalientä
1 dl punaviiniä

mustikkakastike:

2 dl hyvää kastikepohjaa
padan haudutusliemi
3 rkl siivilöityä tuoretta mustikkaa
1 rkl voita

Valmistusohje

1. Sulata lihaa sen verran, että siitä voi erotella paistit. Kuivaa ne talouspaperilla. Kuumenna rasva isossa paistokasarissa ja ruskista paistit hyvin joka puolelta. Mausta suolalla ruskistamisen aikana ja lisää loppuvaiheessa sipulit, viherpippurit ja hienonnetut katajanmarjat.

2. Kaada kasariin osa lihaliemestä ja punaviini. Hauduttele lihoja kannen alla. Lisää kypsentämisen aikana loput lihaliemestä. Kypsymisaika on noin tunti. Kun liha tuntuu murealta, nosta se pois kasarista ja pidä lämpimänä alumiinifolion alla.

3. Kiehauta kattilassa kastikepohja ja lisää joukkoon padan haudutusliemi. Anna hautua hetken aikaa. Painele mustikkasose siivilän läpi kastikkeeseen. Lisää vielä voita nopeasti sekoittaen antamaan kastikkeelle kiiltoa ja makua. Kuumenna, siivilöi ja tarjoile lämpimänä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi