Reseptit

Jänispata ja perunatahna

Jäniksen kanssa nautitaan myös joulupöytään hyvin sopivaa välimerellistä perunatahnaa, joka syödään kylmänä.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kookas jänis paloiteltuna
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 rosmariininoksa
  • 1 pala kanelia
  • 2 sitruunan mehu
  • 2 dl kuorittuja manteleita
  • 2 tl merisuolaa
  • 4 rkl hunajaa

perunatahna:

  • 1 l perunoita
  • 1 dl keitinlientä +
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl piparjuurta tai 2-4 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruuna lohkottuna

Valmistusohje

Kuumenna padassa öljy ja paista lihapalat rapeiksi. Kaada pataan viini, pilko mausteet ja puserra joukkoon sitruunan mehu. Lisää mantelit ja suola sekä hunaja. Peitä pata kannella ja anna hautua hiljalleen liedellä tai uunissa. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.

Nosta pata tarjolle rosmariinihyytelön ja herukkahillon sekä voiporkkanoiden kanssa. Jäniksen kanssa nautitaan myös joulupöytään hyvin sopivaa välimerellistä perunatahnaa, joka syödään kylmänä.

Perunatahna:

Keitä perunat kuorittuina. Ota talteen desi keitinlientä ja survo perunat kuten tavallista perunasosetta tehdessä. Notkista sose kermalla ja mausta piparjuuriraasteella tai valkosipulilla. Lisää hiukan suolaa ja tilkka oliiviöljyä. Varaa pöytään sitruunalohkoja, joita kukin pusertaa tahnan joukkoon pöydässä.

Vinkki:

Rosmariinihyytelöä saa herkkukaupoista kuten Stockmannilta, mutta voit valmistaa sen itsekin nopeasti: kiehauta rosmariinin oksia omenamehussa tai valkoviinissä ja hyydytä liemi hyytelösokerilla. Katso hyydytysohje pakkauksesta.

X