Jänispata koipipaloista
Jänispadan haudutusliemeen tule punaviiniä, punaviinietiikkaa ja vettä. Koipipaloihin hierotaan puolestaan sinappista maustetahnaa.
Ainekset
- 8 kanin tai jäniksen koipipalaa
- selkärangat, joista fileet on poistettu
maustetahna:
- 1 tl paprikajauhetta
- 4 valkosipulinkynttä
- veitsenkärjellinen neilikkaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 rkl sinappia (Dijon)
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl kasviöljyä
Haudutusliemi:
- 1 l vettä +
- 2 rkl punaviinietikkaa
- tai ,
- pullollinen punaviiniä, esimerkiksi kalifornialaiset viinit sopivat mausteisen liemen pohjaksi
Valmistusohje
Hierrä mausteet morttelissa tahnaksi ja hiero tahna koipipalojen pintaan. Aseta koivet ja rangat uunivuokaan tai pataan ja paahda uunissa.
Kun pinta on saanut väriä, valuta neste pataan, ja anna ruoan hautua hiljalleen miedohkolla lämmöllä (180 astetta) kannen alla kunnes liha irtoaa pehmeänä luista. Koipipadan kanssa maistuu kokojyväriisi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous