Reseptit

Jänispata koipipaloista

Jänispadan haudutusliemeen tule punaviiniä, punaviinietiikkaa ja vettä. Koipipaloihin hierotaan puolestaan sinappista maustetahnaa.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 kanin tai jäniksen koipipalaa
  • selkärangat, joista fileet on poistettu

maustetahna:

  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 valkosipulinkynttä
  • veitsenkärjellinen neilikkaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 rkl sinappia (Dijon)
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl kasviöljyä

Haudutusliemi:

  • 1 l vettä +
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • tai ,
  • pullollinen punaviiniä, esimerkiksi kalifornialaiset viinit sopivat mausteisen liemen pohjaksi

Valmistusohje

Hierrä mausteet morttelissa tahnaksi ja hiero tahna koipipalojen pintaan. Aseta koivet ja rangat uunivuokaan tai pataan ja paahda uunissa.

Kun pinta on saanut väriä, valuta neste pataan, ja anna ruoan hautua hiljalleen miedohkolla lämmöllä (180 astetta) kannen alla kunnes liha irtoaa pehmeänä luista. Koipipadan kanssa maistuu kokojyväriisi.

X