Reseptit

Jänisvartaat ja maapähkinäkastike

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 jäniksen tai kanin fileetä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl meiramia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl kasviöljyä
  • 0.3 tl karkeaa suolaa
  • 0.3 tl rouhittua pippuria

kastike:

  • 1 dl maapähkinätahnaa tai paahdettuja maapähkinöitä jauhettuna
  • 3 rkl kasviöljyä
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl silputtua persiljaa

pala chiliä tai 1/4 tl chilijauhetta

  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl hunajaa tai fariinisokeria

Valmistusohje

Jäniksen liha on vähärasvaista. Tässä reseptissä jäniksen fileet paistetaan pannulla tai grillivastuksen alla rapeiksi. Tarjoa jänisvartaat ja maapähkinäkastikkeen ja limesitruunalla (tavallinenkin käy) ja voilla maustetun pitkäjyväisen, keitetyn riisin kanssa.

Näin valmistat jänisvartaat ja maapähkinäkastikkeen:

Sekoita yrtit ja hiero fileiden pintaan. Anna maustua kymmenen minuuttia.

Tee sillä aikaa kastike. Yhdistä maapähkinätahnaan tai -jauheeseen öljy, sekoita ja lisää kiehuva vesi sekä sitruunan mehu hyvin hämmentäen. Mausta kastike persiljasilpulla, chilillä, soijakastikkeella ja hunajalla tai fariinisokerilla. Pidä kastike lämpimässä ja ohenna tarvittaessa kiehuvalla vedellä ennen tarjoilua.

Paista jänisvartaat laakealla pannulla tai uunin ylävastuksen alla tai grillissä rapeiksi.

Valuta vartaille maapähkinäkastiketta.

Vihje: Jos lähimetsässä kasvaa pähkinäpähkinäpuita, kerää pähkinöistä kastike.

X