Reseptit

Japanilainen munakas

Japanilainen munakas maustetaan soijakastikkeella ja tarjotaan miso-jogurtin kera. Täytteeksi sopivat myös valkokaali, porkkana ja herkkusienet.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Japanilainen munakas:

  • 4 kananmunaa
  • 1/2 vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 2 kpl salotti- tai kevätsipulia
  • n. 10 cm:n pala kesäkurpitsaa
  • 4 kpl broccolinia
  • 2 rkl öljyä

Miso-jogurtti:

  • 1 dl paksua jogurttia
  • 2 tl misotahnaa
  • 2 tl vettä
  • villiyrttejä tai rucolaa

Valmistusohje

Japanilainen munakas tehdään helposti näin:

1. Sekoita kulhossa munat, vesi, jauhot ja soijakastike tasaiseksi taikinaksi. Anna seoksen turvota puolisen tuntia.

2. Valmista misojogurtti. Sekoita misotahna veteen ja lisää jogurtti joukkoon.

3. Kuori ja lohko salottisipuli. Viipaloi kesäkurpitsa. Ruskista pannussa kevyesti sipulit, kesäkurpitsaviipaleet ja broccolinit.

4. Kaada munakastaikina pannuun ja laita kansi päälle. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Viimeistele japanilainen munakas villiyrteillä kuten esimerkiksi siankärsömön lehdillä tai rucolalla.

Katso myös: Tamagoyaki – japanilainen kasvismunakas

Katso myös Kotiliesi.fi: Omeletti-lohirullat

 

X