Japanilainen munakas
Japanilainen munakas maustetaan soijakastikkeella ja tarjotaan miso-jogurtin kera. Täytteeksi sopivat myös valkokaali, porkkana ja herkkusienet.
Ainekset
Japanilainen munakas:
- 4 kananmunaa
- 1/2 vettä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl japanilaista soijakastiketta
- 2 kpl salotti- tai kevätsipulia
- n. 10 cm:n pala kesäkurpitsaa
- 4 kpl broccolinia
- 2 rkl öljyä
Miso-jogurtti:
- 1 dl paksua jogurttia
- 2 tl misotahnaa
- 2 tl vettä
- villiyrttejä tai rucolaa
Valmistusohje
Japanilainen munakas tehdään helposti näin:
1. Sekoita kulhossa munat, vesi, jauhot ja soijakastike tasaiseksi taikinaksi. Anna seoksen turvota puolisen tuntia.
2. Valmista misojogurtti. Sekoita misotahna veteen ja lisää jogurtti joukkoon.
3. Kuori ja lohko salottisipuli. Viipaloi kesäkurpitsa. Ruskista pannussa kevyesti sipulit, kesäkurpitsaviipaleet ja broccolinit.
4. Kaada munakastaikina pannuun ja laita kansi päälle. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Viimeistele japanilainen munakas villiyrteillä kuten esimerkiksi siankärsömön lehdillä tai rucolalla.
Katso myös: Tamagoyaki – japanilainen kasvismunakas
Katso myös Kotiliesi.fi: Omeletti-lohirullat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous