Japanilainen munakas
Reseptit

Tamagoyaki – japanilainen kasvismunakas

Japanilainen kotiruoka on maukasta ja terveellistä. Tamagoyaki eli rullattu munakas on yleinen lisäke aterioilla. Makea munakas on myös yleistä susheissa.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 isoa munaa
  • 4 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl soijaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 Kesäkurpitsa
  • 50 g pinaattia

Valmistusohje

1. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Sekoita keskenään vesi, sokeri ja soija ja lisää seos munien joukkoon. Viipaloi kesäkurpitsa, poista pinaatista lehtiruodit ja suikaloi lehdet.

2. Paista kasviksia öljyssä pannulla hetki. Kaada munakasseos kasvisten päälle ja kypsennä hitaasti, kunnes massa alkaa hyytyä. Munakas on kypsä, kun rakenne pysyy kasassa, mutta pinta ei ole vielä täysin kuiva. Valuta munakas lautaselle ja tarjoile lämpimänä.

X