Reseptit

Jättikatkarapuvartaat

Myös jättikatkaravut sopivat grillivartaisiin. Mausteeksi riittää yrtit ja valkosipuli.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 40 jättikatkaravunpyrstöä

marinadi:

  • 1 dl öljyä
  • 3 - 5 murskattua valkosipulinkynttä
  • hienonnettua persiljaa

lisäksi:.

  • vedessä liotettuja puuvartaita

pinnalle:

  • merisuolaa

Valmistusohje

Sulata ja kuivaa katkaravut. Sekoita öljyn joukkoon valkosipulimurska ja hienonnettu persilja. Valele seos katkarapujen päälle ja kääntele niitä öljyssä. Anna maustua vähintään tunti.

Ota katkaravut öljystä pois ja pujota ne vedessä liotettuihin puuvartaisiin. Kypsennä katkarapuja parilapannussa tai grillissä noin minuutin ajan molemmilta puolilta. Voitele vartaita kypsentämisen aikana mausteöljyllä. Mausta kypsät vartaat maun mukaan suolalla.

Tarjoa sitruunalohkojen ja chili-valkosipulikastikkeen kanssa.

X