11.4.2012

Jättikatkarapuvartaat

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Myös jättikatkaravut sopivat grillivartaisiin. Mausteeksi riittää yrtit ja valkosipuli.

Ainekset

40 jättikatkaravunpyrstöä

marinadi:

1 dl öljyä
3 - 5 murskattua valkosipulinkynttä
hienonnettua persiljaa

lisäksi:.

vedessä liotettuja puuvartaita

pinnalle:

merisuolaa

Valmistusohje

Sulata ja kuivaa katkaravut. Sekoita öljyn joukkoon valkosipulimurska ja hienonnettu persilja. Valele seos katkarapujen päälle ja kääntele niitä öljyssä. Anna maustua vähintään tunti.

Ota katkaravut öljystä pois ja pujota ne vedessä liotettuihin puuvartaisiin. Kypsennä katkarapuja parilapannussa tai grillissä noin minuutin ajan molemmilta puolilta. Voitele vartaita kypsentämisen aikana mausteöljyllä. Mausta kypsät vartaat maun mukaan suolalla.

Tarjoa sitruunalohkojen ja chili-valkosipulikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi