
Jouluinen riistakäristyspata
Herkullinen riistakäristyspata sopii hienosti jouluaterian liharuoaksi perinteisen kinkun sijaan. Kuivatut sienet syventävät padan maun täyteläiseksi.
Ainekset
Jouluinen riistakäristyspata
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 1 kg poron tai hirvenkäristyslihaa
- 3 dl pannun huuhdelientä
- 1 pullo olutta
- 1 rkl liha tai riistafondia
- 25 g kuivattuja sieniä (esim. tatteja tai torvisieniä)
- 1 tl suolaa
- 5 katajanmarjaa
- 1 tl timjamia
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 150 g selleriä
- 2-3 tl makeaa sinappia
- 120 g smetanaa
- (puolukoita tai karpaloita hillosipuleita tai suolakurkkua)
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota silput padassa voissa.
2. Ruskista käristysliha kolmessa erässä voissa paistinpannulla. Siirrä liha pataan sipuleiden joukkoon. Huuhtele pannu ruskistuskertojen välissä ja lisää vesi pataan. Lisää olut, fondi, sienet ja mausteet. Peitä pata ja kypsennä uunissa 1 tunti.
3. Kuori selleri ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Lisää selleri pataan sinapin ja smetanan kanssa. Kypsennä edelleen noin 45 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
4. Lisää tarjoiluvaiheessa valmiin padan pinnalle halutessasi karpaloita tai puolukoita ja hillosipuleita tai suolakurkkukuutioita.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous