Reseptit

Jouluinen riistakäristyspata

15.12.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Herkullinen riistakäristyspata sopii hienosti jouluaterian liharuoaksi perinteisen kinkun sijaan. Kuivatut sienet syventävät padan maun täyteläiseksi.

Ainekset

Jouluinen riistakäristyspata

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 kg poron­ tai hirvenkäristyslihaa
3 dl pannun huuhdelientä
1 pullo olutta
1 rkl liha­ tai riistafondia
25 g kuivattuja sieniä (esim. tat­teja tai torvisieniä)
1 tl suolaa
5 katajanmarjaa
1 tl timjamia
1/2 tl mustapippurirouhetta
150 g selleriä
2-3 tl makeaa sinappia
120 g smetanaa
(puolukoita tai karpaloita hillosipuleita tai suolakurkkua)

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200 ­asteiseksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota silput padassa voissa.

2. Ruskista käristysliha kol­messa erässä voissa paistinpan­nulla. Siirrä liha pataan sipulei­den joukkoon. Huuhtele pannu ruskistuskertojen välissä ja li­sää vesi pataan. Lisää olut, fon­di, sienet ja mausteet. Peitä pata ja kypsennä uunissa 1 tunti.

3. Kuori selleri ja leikkaa se pie­niksi kuutioiksi. Lisää selleri pa­taan sinapin ja smetanan kanssa. Kypsennä edelleen noin 45 mi­nuuttia, kunnes liha on mureaa.

4. Lisää tarjoiluvaiheessa val­miin padan pinnalle halutessasi karpaloita tai puolukoita ja hil­losipuleita tai suolakurkkukuutioita.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme