Reseptit

Joulutrifle

Kauniisti maljaan koottu joulutrifle on joulun kaunen ja helpoin jälkiruoka. Piparkakut, glögissä marinoidut marjat ja pehmeä mascarponevaahto tuovat joulun kielelle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Joulutrifle

  • 400 g pakastemarjoja
  • 1 dl glögitiivistettä
  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponetuorejuustoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua tai 2 rkl sitruslikööriä
  • 200 g piparkakkuja

Valmistusohje

1. Kuumenna glögi kattilassa. Lisää marjat kattilaan, sekoita ja nosta kattila liedeltä. Jätä maustumaan.

2. Mittaa kulhoon kerma ja mascarpone. Sekoittele ensin varovasti niin, että mascarpone alkaa sekoittua kermaan tasaisesti. Vatkaa sitten hieman voimakkaammin, niin että seos vaahtoutuu. Mausta sokerilla sekä sitruunan kuoriraasteella ja mehulla tai liköörillä.

3. Puolita tai paloittele piparkakut.

4. Kokoa joulutrifle isoon maljaan. Ripottele pohjalle piparkakkuja ja lisää päälle marinoituja marjoja ja kerma- mascarponeseosta. Tee kaksi tai kolme samanlaista kerrosta ja koristele pinta piparkakuilla. 

Vinkki! Marjat voi marinoida jo edellisenä päivänä niin ne saavat kunnolla glögin makua.

Katso myös: Nutella-baileystrifle

Katso myös Kotiliesi.fi: Karpalomalja

X