Reseptit

Juureksilla täytetty sorsapaisti

1.8.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mausta sorsapaisti puolukka- tai mustaviinimarjahyytelöllä

Ainekset

2 sorsaa
2 tl mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
tilkka öljyä tai nokare voita
pala mukulaselleriä
2 porkkanaa
2 sipulia
vettä

kastike:

4 dl paistolientä
1 rkl Maizena ruskeaa suurustetta
1-2 rkl puolukka- tai mustaherukkahyytelöä
tilkka kermaa

Valmistusohje

Huuhdo ja kuivaa sorsat. Mausta ne sisältä ja päältä mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna rasva padassa ja ruskista sorsat joka puolelta kauniin värisiksi.

Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit ja ruskista nekin. Kaada päälle sen verran vettä, että sorsat ja juurekset lähes peittyvät. Kypsennä liedellä kannen alla tai 150 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

Siivilöi paistoliemi ja lisää tarvittaessa vettä. Kuumenna liemi, lisää suuruste ja keitä pari minuuttia. Mausta kastike marjahyytelöllä ja lisää siihen tilkka kermaa. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme