Reseptit

Juustoinen pakastekalakeitto

Curry antaa kalakeitolle mukavasti makua ja väriä. Pakastekala on taatusti ruodotonta, joten keittoa voi huoletta tarjota taaperoillekin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kalakeitto taipuu moneen makuun. Kokosimme viisi herkullisinta kalakeitto-ohjetta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustoinen pakastekalakeitto:

  • 1 pkt pakasteseitiä
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 1 l vettä
  • 5 maustepippuria
  • 1-2 tl suolatonta currya
  • 2 rkl kalafondia
  • 1/2 prk juoksevaa sulatejuustoa (Koskenlaskija)

Pinnalle:

  • ruohosipuli- ja/tai tillisilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjo, huuhtele se hyvin ja viipaloi valkoinen osa. Leikkaa kohmeinen kala kuutioiksi.

2. Kuumenna vesi. Lisää joukkoon pippurit, porkkanat, perunat ja purjo. Keitä kasvikset kypsiksi.

3. Lisää kalakuutiot ja curry ja hauduta hiljalleen, kunnes kala on kypsää. Tässä vaiheessa voit ottaa keitosta erilleen vauvan annoksen.

4. Lisää kalafondi ja juusto, sekoita ja keitä vielä pari minuuttia. Maista, kaipaako keitto suolaa. Silppua pinnalle ruohosipulia ja/tai tilliä.

X