13.11.2017

Juustoinen pakastekalakeitto

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Curry antaa kalakeitolle mukavasti makua ja väriä. Pakastekala on taatusti ruodotonta, joten keittoa voi huoletta tarjota taaperoillekin.

Ainekset

1 pkt pakasteseitiä
6 perunaa
2 porkkanaa
1 purjon valkoinen osa
1 l vettä
5 maustepippuria
1-2 tl suolatonta currya
2 rkl kalafondia
1/2 prk juoksevaa sulatejuustoa (Koskenlaskija)

Pinnalle:

ruohosipuli- ja/tai tillisilppua

Valmistusohje

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise purjo, huuhtele se hyvin ja viipaloi valkoinen osa. Leikkaa kohmeinen kala kuutioiksi.

Kuumenna vesi. Lisää joukkoon pippurit, porkkanat, perunat ja purjo. Keitä kasvikset kypsiksi.

Lisää kalakuutiot ja curry ja hauduta hiljalleen, kunnes kala on kypsää. Tässä vaiheessa voit ottaa keitosta erilleen vauvan annoksen.

Lisää kalafondi ja juusto, sekoita ja keitä vielä pari minuuttia. Maista, kaipaako keitto suolaa. Silppua pinnalle ruohosipulia ja/tai tilliä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi