24.4.2012

Juustoinen voileipäkakku

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

viipaletta ruispaahtoleipää

kostutus:

noin 1 dl kasvislientä

täyte:

1 kurkku
0,5 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g feta- tai salaattijuustoa
400 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 nippu hienonnettua tilliä
1 nippu hienonnettua ruohosipulia
rouhittua mustapippuria
(150-200 g palvi- tai keittokinkkuviipaleita tai savuporoviipaleita

päälle:

400 g pehmeää kevytsulatejuustoa

koristeluun:

herneenversoja tai muita yrttejä, esim. persiljaa
kirsikkatomaatteja
mozzarellapalloja
kurkkuviipaleita
basilikaa

Valmistusohje

Tee ensin täyte. Raasta kurkku ja purista raasteesta neste pois. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Murenna feta- tai salaattijuusto. Sekoita kurkku, aurinkokuivatut tomaatit, juustot ja hienonnetut yrtit keskenään. Sekoita tahna monitoimikoneessa tai tehosekoittimella, jos haluat siitä aivan tasaista. Voit hienontaa täytteeseen myös kinkkua tai savuporoa. Mausta täyte maun mukaan mustapippurilla.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Levitä neljä leipäviipaletta neliöksi vadille. Kostuta ne kasvisliemellä siveltimen avulla ja levitä päälle kolmannes täytteestä. Nosta päälle toinen leipäviipalekerros, kostuta viipaleet ja peitä kolmanneksella täytteestä. Jatka näin, kunnes kaikki leipäviipaleet ja täyte on käytetty.

Kostuta myös päällimmäiset leipäviipaleet. Kääri kakku folioon tai kelmuun ja aseta päälle kevyt paino. Anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Poista folio tai kelmu. Notkista sulatejuusto ja levitä juusto kakun pinnalle. Koristele reunat herneenversoilla tai muilla yrteillä ja pinta kirsikkatomaateilla, mozzarellapalloilla, kurkkuviipaleilla ja basilikalla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi