Juustoinen voileipäkakku
Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Tässä versiossa kakku saa makua erilaisista juustolajikkeista.
Ainekset
- viipaletta ruispaahtoleipää
kostutus:
- noin 1 dl kasvislientä
täyte:
- 1 kurkku
- 0,5 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
- 200 g feta- tai salaattijuustoa
- 400 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
- 1 nippu hienonnettua tilliä
- 1 nippu hienonnettua ruohosipulia
- rouhittua mustapippuria
- (150-200 g palvi- tai keittokinkkuviipaleita tai savuporoviipaleita
päälle:
- 400 g pehmeää kevytsulatejuustoa
koristeluun:
- herneenversoja tai muita yrttejä, esim. persiljaa
- kirsikkatomaatteja
- mozzarellapalloja
- kurkkuviipaleita
- basilikaa
Valmistusohje
Tee ensin täyte. Raasta kurkku ja purista raasteesta neste pois. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Murenna feta- tai salaattijuusto. Sekoita kurkku, aurinkokuivatut tomaatit, juustot ja hienonnetut yrtit keskenään. Sekoita tahna monitoimikoneessa tai tehosekoittimella, jos haluat siitä aivan tasaista. Voit hienontaa täytteeseen myös kinkkua tai savuporoa. Mausta täyte maun mukaan mustapippurilla.
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Levitä neljä leipäviipaletta neliöksi vadille. Kostuta ne kasvisliemellä siveltimen avulla ja levitä päälle kolmannes täytteestä. Nosta päälle toinen leipäviipalekerros, kostuta viipaleet ja peitä kolmanneksella täytteestä. Jatka näin, kunnes kaikki leipäviipaleet ja täyte on käytetty.
Kostuta myös päällimmäiset leipäviipaleet. Kääri kakku folioon tai kelmuun ja aseta päälle kevyt paino. Anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Poista folio tai kelmu. Notkista sulatejuusto ja levitä juusto kakun pinnalle. Koristele reunat herneenversoilla tai muilla yrteillä ja pinta kirsikkatomaateilla, mozzarellapalloilla, kurkkuviipaleilla ja basilikalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous