Juustoja, karamellipähkinöitä ja hillottua päärynää
Rapeat ja hivenen makeat karamellipähkinät ja raikas hillottu päärynä viimeistelevät juhlapöydän juustolautasen.
Ainekset
- 100 g sinihomejuustoa
- 100 g mustaleima emmentalia
Karamellipähkinät:
- 80 g pähkinöitä
- 1 rkl voita
- 1 rkl sokeria
Hillottu päärynä:
- 1 iso päärynä kuutioina
- 0.5 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 0.5 tl kanelia
Valmistusohje
1. Ota juustot huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen tarjoilua.
2. Sulata voi ja sokeri pannulla niin, että seos muuttuu toffeen ruskeaksi. Lisää pähkinät ja paista niitä seoksessa pari minuuttia. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Rouhi jäähtynyt seos rouheiksi paloiksi veitsellä.
3. Mittaa kattilaan päärynäkuutiot, vesi, sokeri ja kaneli. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
4. Jaa juustot kuudelle lautaselle ja lisää vierelle pähkinää ja päärynää. Tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous