Reseptit

Juustoja, karamellipähkinöitä ja hillottua päärynää

Rapeat ja hivenen makeat karamellipähkinät ja raikas hillottu päärynä viimeistelevät  juhlapöydän juusto­lautasen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Karamellipähkinät viimeistelevät  juhlapöydän juusto­lautasen, jossa on edam- ja sinihomejuustoa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g sinihomejuustoa
  • 100 g mustaleima emmentalia

Karamellipähkinät:

  • 80 g pähkinöitä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl sokeria

Hillottu päärynä:

  • 1 iso päärynä kuutioina
  • 0.5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 tl kanelia

Valmistusohje

1. Ota juustot huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen tarjoilua.

2. Sulata voi ja sokeri pannulla niin, että seos muuttuu toffeen ruskeaksi. Lisää pähkinät ja paista niitä seoksessa pari minuuttia. Kaada seos leivinpaperin päälle jäähtymään. Rouhi jäähtynyt seos rouheiksi paloiksi veitsellä.

3. Mittaa kattilaan päärynäkuutiot, vesi, sokeri ja kaneli. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

4. Jaa juustot kuudelle lautaselle ja lisää vierelle pähkinää ja päärynää. Tarjoile.

X