Reseptit

Juustokuorrutetut anjoviskesäkurpitsat

Juustokuorrutetut anjoviskesäkurpitsat eli gratinoidut anjovis-kesäkurpitsat sopivat mainiosti grilliaterian alkuun.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Istockphoto

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Juustokuorrutetut anjoviskesäkurpitsat

  • 4 kpl pientä kesäkurpitsaa
  • 1 prk anjovisfileitä
  • 1 ps raastettua mozzarellaa
  • 2-4 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria

Valmistusohje

Juustokuorrutetut anjoviskesäkurpitsat tehdään näin:

Pese kesäkurpitsat ja halkaise ne puoliksi. Koverra siemenet pois reilusti, jotta kesäkurpitsoista syntyy venemäisiä. Kuori ja raasta valkosipuli. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Laita koverruksen pohjalle raastettua valkosipulia sekä anjovisfileitä (tai sillin paloja). Peitä kesäkurpitsan puolikkaat mozzarella-juustoraasteella.

Gratinoi anjoviskesäkurpitsoja 225-asteisessa uunissa kunnes juusto alkaa muuttua pinnaltaan ruskeaksi. Tarjoa juustokuorrutetut anjoviskesäkurpitsat eli gratinoidut kesäkurpitsat esimerkiksi  kesäisen juhlien tai  grilliaterian alkupalana.

Saatat pitää myös muista kesäkurpitsaresepteistämme, kuten grillatusta kesäkurpitsasta, anjoviksella täytetyistä kesäkurpitsan kukista mangoldipedillä tarjottuna tai kesäkurpitsagratiinista.

Lue myös: Grillattu kesäkurpitsa x 3 – nappaa tästä talteen superhelpot grillivinkit

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

X