Grillaus

Grillattu kesäkurpitsa x 3 – katso superhelpot grillivinkit

Grillattu kesäkurpitsa kuuluu grilliruokien kuningaskastiin. Katso helppo ohje, miten grillaat kesäkurpitsan onnistuneesti – nappaa myös talteen Teresa Välimäen ja Süvi Rusterin reseptit, joiden avulla saat grillattuihin kesäkurpitsoihin uutta makua.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Istock, Om-Arkisto

Kesäkurpitsa maistuu taivaalliselle grillattuna.

Grillattu kesäkurpitsa kuuluu grilliruokien kuningaskastiin. Katso helppo ohje, miten grillaat kesäkurpitsan onnistuneesti – nappaa myös talteen Teresa Välimäen ja Süvi Rusterin reseptit, joiden avulla saat grillattuihin kesäkurpitsoihin uutta makua.

Grillattu kesäkurpitsa kuuluu kesään. Näillä ohjeilla valmistat maittavat kesäkurpitsat grillissä – valkosipuli tuo kesäkurpitsaan tujauksen makua, sitruunamarinadi raikkautta.

Grillatut kesäkurpitsat maistuvat myös savulohen kaverina. Katso kolme helppoa reseptiä.

Resepti: grillattu kesäkurpitsa

Leikkaa kesäkurpitsoista paksuja viipaleita – siten grillattu kesäkurpitsa on parhaimmilaan!
Leikkaa kesäkurpitsoista paksuja viipaleita.

Ainekset

  • 1–2 kesäkurpitsaa

Voiteluun:

  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • murskattua valkosipulinkynttä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ripaus meri- tai mineraalisuolaa

Valmistusohje:

1. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.

2. Sekoita keskenään kaikki voiteluaineet ja voitele kesäkurpitsaviipaleet seoksella.

3. Pane viipaleet öljytylle ritilälle tai parilapannuun ja grillaa pari minuuttia molemmilta puolilta.

Grillattu kesäkurpitsa & lohi

Teresa Välimäen grillattu kesäkurpitsa maistuu lohen kanssa.
Teresa Välimäen kesäkurpitsat maistuvat lohen kanssa.

Tiesitkö, että kesäkurpitsa poistaa kehon kuona-aineita? Siksikin se on loistava kesäherkku. Käytä kesäkurpitsoja, jotka ovat 15‒20 senttiä pitkiä. Ne ovat silloin napakoita ja maistuvia.

Ainekset:

  • 2‒3 pientä kesäkurpitsaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1+1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • tilkka hunajaa
  • 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Lisäksi:

  • 300 g savustettua lohta

Valmistusohje:

1. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne 2‒3 cm paksuiksi paloiksi. Kääntele palojen joukkoon ripaukset suolaa ja mustapippuria sekä oliiviöljy. Kuumenna paistinpannu ja paista palojen leikkuupinnoille hyvä väri.

2. Nostele palat kulhoon ja lisäävielä 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori, hunaja ja minttu. Anna maustua noin 20 minuuttia.

3. Lado kesäkurpitsapalat lautasille tai vadille ja paloittele päälle savulohi.

Grillatut kesäkurpitsalastut sitruunamarinadissa

Grillattu kesäkurpitsa sitruunamarinadissa.
Tarjoa kesäkurpitsat antipastona tai lisukkeena, vinkkaa Suvi Rüster.

Grillatut kesäkurpitsalastut saavat raikkaan makunsa Süvi Rusterin sitruunamarinadista.

Ainekset:

  • 1 (250 g) kesäkurpitsa
  • 1 dl mintunlehtiä

Marinadi:

  • 1 luomusitruuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje:

1. Pese sitruuna ja raasta puolik­kaan sitruunan kuori. Purista puolikkaan sitruunan mehu kul­hoon. Leikkaa toinen puolikas loh­koiksi ja purista lohkoista mehu kulhoon, lisää kulhoon myös me­husta puristetut sitruunalohkot. Kuori ja viipaloi valkosipulinkyn­net. Lisää sitruunamehun jouk­koon kaikki marinadin ainekset ja sekoita.

2. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna minttu. Grillaa tai pariloi kesäkurpitsavii­paleita 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea.

3. Lisää sitruunamarinadin jouk­koon grillatut kesäkurpitsaviipa­leet sekä hienonnetut mintunleh­det. Anna maustua tunnin verran. Tarjoile sellaisenaan antipastona patongin kanssa, ruokien lisuk­keena tai sekoita salaattien jouk­koon.

X