
Grillattu kesäkurpitsa x 3 – katso superhelpot grillivinkit
Grillattu kesäkurpitsa kuuluu grilliruokien kuningaskastiin. Katso helppo ohje, miten grillaat kesäkurpitsan onnistuneesti – nappaa myös talteen Teresa Välimäen ja Süvi Rusterin reseptit, joiden avulla saat grillattuihin kesäkurpitsoihin uutta makua.
Kesäkurpitsa maistuu taivaalliselle grillattuna.
Grillattu kesäkurpitsa kuuluu grilliruokien kuningaskastiin. Katso helppo ohje, miten grillaat kesäkurpitsan onnistuneesti – nappaa myös talteen Teresa Välimäen ja Süvi Rusterin reseptit, joiden avulla saat grillattuihin kesäkurpitsoihin uutta makua.
Grillattu kesäkurpitsa kuuluu kesään. Näillä ohjeilla valmistat maittavat kesäkurpitsat grillissä – valkosipuli tuo kesäkurpitsaan tujauksen makua, sitruunamarinadi raikkautta.
Grillatut kesäkurpitsat maistuvat myös savulohen kaverina. Katso kolme helppoa reseptiä.
Resepti: grillattu kesäkurpitsa
Ainekset
- 1–2 kesäkurpitsaa
Voiteluun:
- 3 rkl öljyä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ripaus meri- tai mineraalisuolaa
Valmistusohje:
1. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita keskenään kaikki voiteluaineet ja voitele kesäkurpitsaviipaleet seoksella.
3. Pane viipaleet öljytylle ritilälle tai parilapannuun ja grillaa pari minuuttia molemmilta puolilta.
Grillattu kesäkurpitsa & lohi
Tiesitkö, että kesäkurpitsa poistaa kehon kuona-aineita? Siksikin se on loistava kesäherkku. Käytä kesäkurpitsoja, jotka ovat 15‒20 senttiä pitkiä. Ne ovat silloin napakoita ja maistuvia.
Ainekset:
- 2‒3 pientä kesäkurpitsaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1+1 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- tilkka hunajaa
- 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
Lisäksi:
- 300 g savustettua lohta
Valmistusohje:
1. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne 2‒3 cm paksuiksi paloiksi. Kääntele palojen joukkoon ripaukset suolaa ja mustapippuria sekä oliiviöljy. Kuumenna paistinpannu ja paista palojen leikkuupinnoille hyvä väri.
2. Nostele palat kulhoon ja lisäävielä 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori, hunaja ja minttu. Anna maustua noin 20 minuuttia.
3. Lado kesäkurpitsapalat lautasille tai vadille ja paloittele päälle savulohi.
Grillatut kesäkurpitsalastut sitruunamarinadissa
Grillatut kesäkurpitsalastut saavat raikkaan makunsa Süvi Rusterin sitruunamarinadista.
Ainekset:
- 1 (250 g) kesäkurpitsa
- 1 dl mintunlehtiä
Marinadi:
- 1 luomusitruuna
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl öljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje:
1. Pese sitruuna ja raasta puolikkaan sitruunan kuori. Purista puolikkaan sitruunan mehu kulhoon. Leikkaa toinen puolikas lohkoiksi ja purista lohkoista mehu kulhoon, lisää kulhoon myös mehusta puristetut sitruunalohkot. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää sitruunamehun joukkoon kaikki marinadin ainekset ja sekoita.
2. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna minttu. Grillaa tai pariloi kesäkurpitsaviipaleita 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea.
3. Lisää sitruunamarinadin joukkoon grillatut kesäkurpitsaviipaleet sekä hienonnetut mintunlehdet. Anna maustua tunnin verran. Tarjoile sellaisenaan antipastona patongin kanssa, ruokien lisukkeena tai sekoita salaattien joukkoon.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous