Reseptit

Täytetyt broilerinfileet fetalla

Täytetyt broilerinfileet säilyvät grillatessa mehevinä, kun ne täyttää fetajuustosta, basilikasta ja aurinkokuivatuista tomaateista tehdyllä täytteellä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetyt broilerinfileet:

  • 4 broilerin rintafileetä

Marinadi:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoista balsamietikkaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Fetajuustotäyte:

  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Lisäksi:

  • 400 g terttukirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Täytetyt broilerinfileet tehdään näin:

1. Laita broilerin rintafileet marinadiin edellisenä päivänä. Hienonna valkosipuli ja sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita rintafileet muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Solmi pussi kiinni ja puristele pussia niin, että marinadi maustaa kaikki fileet. Anna marinoitua seuraavaan päivään.

2. Valmista fileiden täyte. Murskaa fetajuusto käsin kulhoon. Lisää basilika ja kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit.

3. Mausta marinoituneet broilerin rintafileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.

4. Leikkaa rintafileisiin vaakasuora viilto niin, että syntyy tasku. Täytä tasku fetatäytteellä ja sulje cocktailtikulla.

5. Grillaa fileiden pintoihin hyvä väri ja nosta ne sitten foliovuokaan loppukypsymään.

6. Laita toiseen foliovuokaan terttukirsikkatomaatit ja valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa tomaatit kuumiksi ja tarjoile täytettyjen broilerinfileiden lisukkeena.

Katso myös: Vuohenjuustolla täytetyt broilerinfileet

Katso myös Kotiliesi.fi: Marokkolaiset broilerifileet

X