Reseptit

Juustopiirakka-voileipäkakku

Jos perinteinen voileipäkakku tylsistyttää, kokeile tätä ohjetta. Herkullisen helppo suolainen piirakka on juustopiirakan ja voileipäkakun risteytys.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (400 g) suolaista piirakkataikinaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Täyte:

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 100 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 100 g jokiravunpyrstöjä tai katkarapuja suolaliemessä
  • 1/2 tuorekurkkua
  • 1/2 ruukku herneenversoja
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1/2 sitruunaa viipaleina

Valmistusohje

1. Ota piirakkataikina paketista huoneenlämpöön sulamaan puoli tuntia ennen leipomista. Vuoraa leivinpaperilla 11/2 litran vetoinen leipävuoka. Painele koko taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat ja juustoraaste. Pese sitruuna ja raasta siitä kuori kermaseoksen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes reunat ovat kypsät ja täyte hyytynyt. Anna jäähtyä rauhassa puolisen tuntia. Nosta piirakka leivinpaperin avulla tarjoiluvadille, älä kumoa. Poista leivinpaperi.

3. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Levitä seos piirakan päälle. Levitä päälle kylmäsavulohiviipaleita ja jokiravunpyrstöjä.

4. Huuhtele kurkku ja leikkaa pitkittäin juustohöylällä ohuiksi lastuiksi. Huuhtele herneenversot. Hienonna tilli. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Koristele piiras kurkkulastuilla, herneenversoilla, tillillä ja sitruunalla

X