Reseptit

Juustotangot

Löytyykö pakastimestasi voitaikinaa? Pyöräytät siitä nopeasti herkullisia juustotankoja, jossa maistuu ihana parmesaani. Herkuttele glögin kanssa!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g voitaikinaa (2 levyä)
  • 1 kananmuna
  • 25 g raastettua parmesaania
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Voitaikinalevyistä syntyy helposti maukkaat juustotangot. Ne maistuvat keiton kyljessä tai glögi-kutsujen suolapalana. Tässä kuvassa tarjolla on italialaista kukkakaalikeittoa ja juustotankoja.

Kauli sulaneet taikinalevyt kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 22 x 15 cm:n kokoisiksi levyiksi. Sipaise levyt munalla ja painele pinnalle parmesaania, pippuria ja sormisuolaa. Leikkaa levyistä noin 15 cm:n pituisia ja 2 cm:n levyisiä suikaleita. Pyöräytä suikaleet kierteille ja pane juustotangot leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa juustotangot lämpiminä.

X