Kaali-kvinoasalaatti ja broilerin rintafileet
Kaali-kvinaosalaatti käy hyvin kunnon ateriasta, kun sen kanssa on tarjolla esimerkiksi broileria tai jotain kasviproteiinivalmistetta. Raikkaan punakaalin kastikkeena on maapähkinöistä tehty pesto.
Ainekset
Kaali-kvinoasalaatti
- 400 g punakaalia
- 2 limetin mehu
- 1/2 tl hiutalesuolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 dl kvinoaa
- 2 dl babypinaattia
- 1 pss (200 g) soijapapuja (pakaste)
- 1/2-1 punaista chiliä
Maapähkinäpesto
- 50 g maapähkinöitä
- 2 cm:n pala inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl tummaa seesamiöljyä
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 2 limetin mehu
- 2 tl hunajaa
- 1 ruukku korianteria tai basilikaa
Lisäksi
- 4 broilerin rintafileetä
Valmistusohje
Kaali-kvinoasalaatti ja broilerin rintafileet tehdään helposti näin:
1. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Puserra sekaan kahden limetin mehu, mausta suolalla ja pippurilla. Pane päälle painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta pinaatti. Hienonna chili.
3. Paahda maapähkinät kuivalla pannulla ja anna jäähtyä. Laita kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Mausta ripauksella suolaa.
4. Sivele broilerifileet öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista fileitä kuumalla pannulla noin 3 minuuttia/puoli. Kääri folioon ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
5. Sekoita kvinoa, pavut, pinaatti, chili ja pesto kaalin joukkoon. Tarjoa kaali-kvinoasalaatti broilerifileiden kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa kvinoasta helppoa arkiruokaa – 4 maukasta ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous