Reseptit

Kaali-kvinoasalaatti ja broilerin rintafileet

Kaali-kvinaosalaatti käy hyvin kunnon ateriasta, kun sen kanssa on tarjolla esimerkiksi broileria tai jotain kasviproteiinivalmistetta. Raikkaan punakaalin kastikkeena on maapähkinöistä tehty pesto.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaali-kvinoasalaatti

  • 400 g punakaalia
  • 2 limetin mehu
  • 1/2 tl hiutalesuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 dl kvinoaa
  • 2 dl babypinaattia
  • 1 pss (200 g) soijapapuja (pakaste)
  • 1/2-1 punaista chiliä

Maapähkinäpesto

  • 50 g maapähkinöitä
  • 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tummaa seesamiöljyä
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 2 limetin mehu
  • 2 tl hunajaa
  • 1 ruukku korianteria tai basilikaa

Lisäksi

  • 4 broilerin rintafileetä

Valmistusohje

Kaali-kvinoasalaatti ja broilerin rintafileet tehdään helposti näin:

1. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Puserra sekaan kahden limetin mehu, mausta suolalla ja pippurilla. Pane päälle painoksi esimerkiksi leikkuulauta.

2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta pinaatti. Hienonna chili.

3. Paahda maapähkinät kuivalla pannulla ja anna jäähtyä. Laita kaikki peston ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä karkeaksi tahnaksi. Mausta ripauksella suolaa.

4. Sivele broilerifileet öljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista fileitä kuumalla pannulla noin 3 minuuttia/puoli. Kääri folioon ja anna vetäytyä 5 minuuttia.

5. Sekoita kvinoa, pavut, pinaatti, chili ja pesto kaalin joukkoon. Tarjoa kaali-kvinoasalaatti broilerifileiden kanssa.

Katso myös: Terveellinen ja gluteeniton kvinoa tuo vaihtelua arkiruokaan – näin käytät sitä lisukkeena tai teet herkullisia salaatteja, puuroja tai kasvisruokia

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa kvinoasta helppoa arkiruokaa – 4 maukasta ohjetta

X