Reseptit

Kalaseljanka kapristen kera

Tomaattipohjainen kalaseljanka on ihanan värikäs keitto. Kalana voit käyttää makusi mukaan lohta tai kuhaa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/4 mukulaselleriä
  • 1/4 palsternakkaa
  • 2 sipulia
  • 1/2 purjosipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l kalalientä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • muutama kokonainen valkopippuri
  • 2 laakerinlehteä
  • 400 g kalafileitä (esim. kirjolohta ja kuhaa)
  • 1 sitruunan mehu
  • 1-2 kapriksia
  • hienonnettua tuoretta tilliä
  • hienonnettua tuoretta timjamia
  • (mineraalisuolaa)

Valmistusohje

Kuori ja lohko perunat. Kuori ja kuutioi porkkanat, mukulaselleri sekä palsternakka. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää porkkanat, mukulaselleri, palsternakka, kalaliemi, paseerattu tomaatti, valkopippurit ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää perunat sekä purjosipuli ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat lähes kypsiä.

Lisää paloitellut kalafileet sekä sitruunamehu ja kuumenna keitto uudelleen kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kalapalat ovat kypsiä. Lisää keittoon maustekurkkukuutiot, kaprikset sekä hienonnettu tilli ja timjami.

Mausta keitto maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla.

X