Reseptit

Kana-nauhapastasalaatti

Grillatusta broilerista ja ohuiksi suikaleiksi leikatuista kasviksista sekoitettu nauhapastasalaatti maistuu mahtavalta kylmänä ja pitää nälkää hyvin. Sekoita sitruunasta kirpeä mausteöljy kuuman pastan joukkoon, niin pasta imee makua itseensä ja pysyy irtonaisena.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kana-nauhapastasalaatti:

  • 200 g spagettia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 grillattua tai paistettua broilerin rintaleikettä
  • 1/2 kurkku
  • 1/2 pieni kesäkurpitsa
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 2 pkt (à 100 g) feta-oliivisekoitusta (esim. Apetina)
  • 1/2 dl salaattisiemensekoitusta

Valmistusohje

Kana-nauhapastasalaatti tehdään helposti näin:

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, murskattu valkosipulinkynsi, sokeri ja suola salaattikulhossa keskenään. Valuta kypsä pasta lävikössä ja sekoita kastikkeeseen. Revi joukkoon grillattuabroileria.

3. Huuhtele kurkku ja kesäkurpitsa. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi kuorima- tai julienneveitsellä. Hienonna basilika. Huuhtele rucola.

4. Sekoita vihannessuikaleet, basilika ja rucola jäähtyneen pastasalaatin joukkoon. Lisää feta-oliivisekoitukset mausteliemineen ja ripottele päälle salaattisiemensekoitusta.

X